עמותת גשר שמה לה למטרה לשמש גוף יוזם, מעורר ומניע לבירור ולאפיון הזהות היהודית-ישראלית על גווניה השונים.
גשר מפעילה מספר תוכניות ופעילויות מגוונות לתלמידים בבתי ספר אשר נמצאים בשלב מכונן של עיצוב זהותם האישית.

פעילותנו לבני נוער יוצרות חוויה רגשית ואינטלקטואלית, בהן אנו מעוניינים להקנות למשתתפים ידע, כלים ותחושות אשר באמצעותם יוכלו לבחון את המציאות הישראלית, המדינית, התרבותית והחברתית בה אנו חיים. שאיפתנו לפתח בקרב המשתתפים כלים של חשיבה ביקורתית וחשיבה פלורליסטית בעיצוב הזהות היהודית והישראלית של כל אחד ואחת מהם, תוך בחינת המציאות של החברה הישראלית, הפערים הקיימים בה ודרכי הגישור האפשריות. כל זאת בדרכים חווייתיות המעוררות מחשבה ודיאלוג.
מידי שנה היקף הפעילות של מחלקת הדרכה והפעלה 'גשר' מפעלים חינוכיים עומד על כ- 10,000 תלמידים המשתתפים בפעילויות חינוכיות כגון ימי עיון, סדנאות וסמינרים.

צוות המנחים, דתיים וחילונים, עולים וותיקים, הינם סטודנטים לתואר ראשון או שני בעלי ניסיון רב בתחומי התוכן ובעבודה בלתי פורמאלית עם מגוון קהלי יעד. המנחים עוברים קורס הכשרה, השתלמויות מקצועיות במהלך השנה וכן תדרוך והכנה לקראת כל פעילות בהתאם לצרכי הפעילות.

בעקבות משבר הקורונה, מסעות הנוער לפולין נאלצו להידחות או להתבטל. עם חוסר היכולת לטוס לאדמת אירופה ההיסטורית הגינו מסע חינוכי בן שלושה ימים המאפשר ללמוד ולחוות את זיכרון ולקחי השואה כאן בארץ. בדרך חווייתית, אטרקטיבית ומעמיקה ננסה להבין איך הזוועות שהתרחשו בשואה השפיעו על דמותה של החברה הישראלית משנותיה הראשונות ועד למציאות של ימנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן